Xhibition Competition

Our proposal for this competition was to create a new multi-functional meeting point outside of the shopping centre Xhibition. The site had an undefined main entrance, a bus station and an absent public space. We wanted to give the Xhibition a new image to differentiate it from its competitors, make efficient use of the plot and create a new experience for customers and visitors. We presented a horizontal elevated platform that can be utilised all year round as well as day and night. This simple horizontal line does not disrupt the current architecture, but is able to stand as a landmark in Bergen. The light installations illuminate the ground level creating a safe, social and modern place in the city.

Credits: Todd Saunders with Pedro Léger Pereira, Ingunn Edvardsen, Attila Béres, Pål Storsveen, Bence Mikes, Sunniva Helland and Mark Szoke

  • Size2000m2
  • LocationBergen, Norway
  • StatusCompetition 2013